Balen van hoge energierekening? In Utrecht Overvecht lachen ze in hun vuistje

Terwijl de meeste Nederlanders dit jaar een fors hogere energierekening voor de kiezen krijgen, lachen ze aan de Utrechtse Camera Obscuradreef in hun vuistje. De bewoners van zeven flatwoningen betalen al twee jaar geen cent meer. Nou ja, bijna niet meer.

Emy Spekschoor is dolblij dat ze ruim twee jaar geleden een flatje kon bemachtigen aan de Camera Obscuradreef. ,,Dat ging niet zomaar, hoor. Je moest uitleggen waarom je zo graag in een duurzame woning wilde wonen. Ik ben altijd al erg bewust van duurzaam leven. En tot m’n grote geluk viel de keuze op mij.”

De woningen in Overvecht-Zuid hoorden tot voor kort tot de minst energiezuinige in de stad. Totdat woningcorporatie Mitros drie jaar geleden een proef begon om acht portiekwoningen volledig te renoveren.  De cv-ketel werd er uitgesloopt, op het dak kwamen zonnepanelen en in de kozijnen kwam driedubbel glas. In een paar maanden tijd werd het energielabel G omgewisseld voor een ‘triple A-notering’.

 

Lees het gehele artikel hier: https://www.ad.nl/utrecht/balen-van-hoge-energierekening-in-utrecht-overvecht-lachen-ze-in-hun-vuistje