Nieuw Utrechts Peil is trots dat deze tweede NOM flat nu ook gereed is.

Dit is de broer van de Flatmettoekomst! In totaal zijn er nu vier flats (twee NOM en twee A++) naar het concept van VIOS BOUW, Nieman Raadgevende Ingenieurs en op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs gebouwd en is Overvecht weer een stukje duurzamer geworden.

Karin Eijlander, wijkconsulent bij Mitros:

Aan de Van Brammendreef in Overvecht zijn 80 woningen groots gerenoveerd, en 9 nieuwe woningen bijgebouwd. Het is het een mooi en duurzaam complex geworden dat klaar is voor de toekomst. De woningen op de bovenste 3 verdiepingen zijn nul-op-de-meter (energieneutraal) en de rest is all-electric geworden. Dat betekent dat de woningen alleen maar energie gebruiken van elektrische bronnen. Dus geen gas om te koken en ook niet voor de cv.

De renovatie aan de Van Brammendreef is onderdeel van een grote wijkaanpak van Mitros waarbij veel flats in Overvecht worden gerenoveerd. Door te renoveren, verbeteren we ook de leefbaarheid van de buurt. Er zijn zowel grote als wat kleinere appartementen teruggebouwd, waardoor er een leuke mix ontstaat van verschillende bewoners.” Enkele oorspronkelijke bewoners hebben ¾ jaar in een wisselwoning gewoond, maar zijn nu weer terug in hun vertrouwde straat. De rest wordt opnieuw verhuurd. Alle nieuwe huurders krijgen een intakegesprek, omdat de buurt nog volop in ontwikkeling is en de nul-op-de-meter (NOM) woningen uitleg nodig hebben.

Foto: Flatmettoekomst aan Van Brammerdreef Overvecht door Mitros