Een integraal plan voor een duurzame toekomst

Het magazine Stedenbouw 763 besteedt bijna 4 pagina’s aan het project aan de Marshallaan in Utrecht. Voor woningcorporatie Mitros ontwikkelden VIOS BOUW, op ten noort blijdenstein architecten en adviseurs en Nieman Raadgevende Ingenieurs (Nieuw Utrechts Peil) een integraal plan voor de duurzame renovatie van twee zestigerjarenflats.

Zowel binnen als buiten kregen de flats een metamorfose met maatregelen op maat. Hierbij vonden we steeds weer de balans tussen duurzaamheid, uitstraling en budget.
Het twee jaar durende project heeft alle woningen naar energielabel A gebracht en de uitstraling van de gebouwen lijkt nieuwbouw. Bewoners zijn steeds nauw betrokken bij de plannen en de werkzaamheden.

Lees het artikel ‘Een integraal plan voor een duurzame toekomst’ in Stedenbouw 10-2020